fbpx

TONZON VLOERISOLATIE

Toepasbaar bij alle typen vloeren

Het TONZON vloerisolatiesysteem kan worden toegepast bij alle typen vloeren. MAISON MAISON kan vloerisolatie plaatsen wanneer er een minimale kruipruimte aanwezig is (min. hoogte 35 cm) of als de vloer reeds geïsoleerd is met ander isolatiemateriaal. Wij zorgen ervoor dat u te allen tijde kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat en ook nog eens bespaart op uw energiekosten.

 

Waarom TONZON vloerisolatie?

TONZON BV ontwikkelde in 1980 een nieuw en uniek isolatiesysteem waarbij lucht wordt opgesloten tussen meerdere reflecterende oppervlakken. Deze isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies. Omdat gebruik wordt gemaakt van lucht, die overal gratis aanwezig is, blijft transport en opslag beperkt tot volumes die circa 1.000 maal kleiner zijn dan traditionele isolatiematerialen.

Het TONZON Thermoskussen, gemaakt van warmte reflecterende folie, is een opvouwbaar isolatiemateriaal waarin drie luchtlagen worden opgesloten. De uiteinden worden voorzien van een dubbelzijdige tape om de kussens af te kunnen sluiten. De reflecterende binnenkant kan dan niet meer vervuilen zodat de hoge isolatiewaarde gegarandeerd blijft. Het systeem heeft een hoge respons op de vloertemperatuur. Het combineert de zeer hoge isolatiewaarde met veruit de laagste milieubelasting en heeft het DUBO-keurmerk.

Wat te doen tegen optrekkend vocht?

Vocht- en schimmelproblemen worden veroorzaakt door de lage temperatuur van een oppervlak. In woningen met isolatieglas zijn niet geïsoleerde vloeren vaak het koudste oppervlak. Zogenaamd leef-vocht dat voordien aan de binnenzijde condenseerde op het enkelglas trekt nu voor een groot deel in de koude vloerbedekking en geeft een ideaal klimaat voor schimmels en huisstofmijten. Het is belangrijk de vochtige (zand)grond in uw kruipruimte af te dekken met de dampdichte TONZON bodemfolie, zodat dit vocht niet meer in de woning komt.

 

Eigenschappen TONZON vloerisolatie

TONZON vloerisolatie is een veilige en vertrouwde oplossing tegen een koude en vochtige vloer, met een zeer hoge isolatiewaarde. ISSO heeft de waarde van dit materiaal bepaald op Rc=3,80 m²K/W. Dit is hoger dan de huidige bouwbesluit eis (Rc=3,50 m²K/W). Bovendien is aan TONZON het DUBO certificaat toegekend.

 

  • Zeer effectieve vochtbestrijding door toepassing dampdichte bodemfolie;
  • Met zeer weinig materiaal zeer hoge isolatiewaarde;
  • Perfecte pasvorm door groot aantal standaard breedten;
  • Bouwfysisch veilig voor houten vloeren;
  • Hoge respons op de vloertemperatuur ook bij beton;
  • Nog toepasbaar in krappe kruipruimtes.

Vloerisolatie door middel van Thermoskussens

De werking van vloerisolatie door middel van Thermokussens kunt u het best vergelijken met de werking van de welbekende thermosfles. De kussens in het thermokussen voorkomen de uitwisseling van warmte tussen de onderzijde van de vloer en de kruipruimte. De warmte blijft hierdoor in de kamer op de vloer en verdwijnt niet naar de onderzijde. Deze vorm van isolatie kunt u vergelijken met passieve vloerverwarming. De verdeling van de temperatuur wordt gelijkmatiger, en de vloer en het plafond zijn praktisch even warm.

 

Vloerisolatie met Bodemfolie

Het plaatsen van bodemfolie voorkomt dat er vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Een niet of slecht geïsoleerde vloer laat veel warmte door. Deze warmte zorgt voor verdamping van vocht in uw kruipruimte. Dit gaat ten koste van het leefklimaat in uw woning en uiteraard ook van uw energierekening. Neem vrijblijvend contact op met MAISON MAISON en laat u adviseren over de toepassingen in uw woning of kantoor.

 

Werkwijze

  • Eerst wordt de in uw kruipruimte aanwezige hoeveelheid stenen, hout en ander organisch materiaal verwijderd of indien mogelijk verspreid (stenen).
  • Vervolgens wordt de bodemfolie aangebracht. Deze folie stopt de voortdurende verdamping, zodat geen vocht meer uit de bodem de woning binnenkomt. Daarmee is ook de muffe geur uit de kruipruimte voorbij. Bovendien gaan leidingen en ophangbeugels in de kruipruimte veel langer mee.
  • Ook zorgt de folie voor een schone en stevige werkvloer voor het aanbrengen van de TONZON thermoskussens.  De thermoskussens zorgen voor thermische isolatie en worden rechtstreeks onder de vloer aangebracht, van balk naar balk en van muur naar muur.

Bekijk de tarieven.

*MAISON MAISON is lokaal TONZON installateur in de regio’s Heemstede, Amsterdam en omgeving

Bekijk hier de RTL4 uitzending:
TONZON tovert vochtige kruipruimte om in kurkdroge