TONZON-VLOERISOLATIE

TONZON vloerisolatie kan worden toegepast bij vloeren van hout, eps en beton. Maison Maison plaatst vloerisolatie al bij een hoogte van 35 centimeter. Ook kunt u de vloer laten na-isoleren wanneer de vloer reeds geïsoleerd is met een ander isolatiemateriaal. Wij zorgen ervoor dat u te allen tijde kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. Besparing op uw energiekosten tot 40%.

Waarom TONZON vloerisolatie?

Ton, uitvinder van Tonzon, ontwikkelde in 1980 een nieuw en uniek isolatiesysteem waarbij lucht wordt opgesloten tussen meerdere reflecterende reflectielagen. Deze isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies. Omdat de lucht pas onder de vloer wordt toegevoegd blijft het materiaal tijdens de transport beperkt in volume.

Het TONZON Thermoskussen, gemaakt van warmte reflecterende folie, is een opvouwbaar isolatiemateriaal waarin lucht in drie of vier luchtlagen worden opgesloten. De uiteinden worden voorzien van een dubbelzijdige tape om de kussens af te sluiten. Het systeem creëert een thermische afscheiding tussen de warmte van de woning en de kou van de kruipruimte. Het combineert de zeer hoge isolatiewaarde met veruit de laagste milieubelasting en heeft het DUBO-keurmerk.

 

Duurzaam comfort

Tonzon vloerisolatie houdt uw warmte binnen en tegelijk de kou buiten. Doordat de isolatie de doorgang van kou en warmte tegenwerkt zal het opwarmend vermogen van de vloer stijgen. Alle kou die uw woning niet afkoelt en alle warmte die u niet verliest hoeft u ook niet op te wekken. Dat scheelt in de portemonnee en u verminderd uw impact op het milieu. 

 

Eigenschappen TONZON vloerisolatie

TONZON vloerisolatie is een veilige en vertrouwde oplossing tegen een koude en vochtige vloer, met een zeer hoge isolatiewaarde. De isolatiewaardes van isolatieproducten worden door het BCRG(Bureau Controle Registratie Gelijkwaardigheid) vastgesteld. Het BCRG heeft de waardes van Tonzon vloerisolatie bepaald.

De isolatiewaarde van de vloer is afhankelijk van het soort vloer en het type Thermoskussen dat toegepast wordt. De hoogte van de isolatiewaarde is voor uw vloer kunt u vinden in de onderstaande tabel. U kunt de kwaliteitsverklaring inzien via de tabel.

Soort vloerType thermoskussensIsolatiewaarde
Hout3-kamerkussenRc=4,4 m²K/W
Beton/Eps3-kamerkussenRc=5,0 m²K/W
Hout4-kamerkussenRc=5,4 m²K/W
Beton/Eps4-kamerkussenRc=7,1 m²K/W

Bij elk type vloer en elk type kussen bent u verzekerd van een hogere isolatiewaarde dan het huidige bouwbesluit van (Rc=3,50 m²K/W). Om subsidie aan te kunnen vragen zal het isolatiemateriaal boven de norm van het bouwbesluit moeten liggen. U komt dus altijd in aanmerking voor subsidie wanneer u kiest voor Tonzon. Tonzon bezit het DUBO certificaat.

 

  • Zeer effectieve vochtbestrijding door toepassing dampdichte bodemfolie;
  • Met zeer weinig materiaal zeer hoge isolatiewaarde;
  • Perfecte pasvorm door groot aantal standaard breedten;
  • Bouwfysisch veilig voor houten vloeren;
  • Hoge respons op de vloertemperatuur ook bij beton;
  • Nog toepasbaar in krappe kruipruimtes.

Bekijk de tarieven.

*Maison Maison is gecertificeerd Tonzon installateur in de regio’s Noord- en Zuid Holland. Daarnaast zijn onze eerste vloeren in Flevoland geïsoleerd!

Bekijk hier de RTL4 uitzending:
TONZON tovert vochtige kruipruimte om in kurkdroge

Geen vocht meer in uw kruipruimte en een heerlijk comfortabele vloer met TONZON-vloerisolatie.

De voordelen van vloerisolatie:

Een optimaal geïsoleerde vloer met vloerisolatie
Vocht weren waar het hoort, namelijk op de bodem van uw kruipruimte
Thermische isolatie tegen de onderkant van de vloer
Kies voor een slimme, hoogwaardige en duurzame aanpak

Vraag een adviesgesprek of vrijblijvende offerte op maat aan.

Wij vertellen u graag over de subsidiemogelijkheden.