Hoe hoog is de isolatiewaarde van Tonzon vloerisolatie?

TONZON vloerisolatie is een veilige en vertrouwde oplossing tegen een koude en vochtige vloer, met de hoogste isolatiewaarde. De isolatiewaardes van isolatieproducten worden door het BCRG (Bureau Controle Registratie Gelijkwaardigheid) vastgesteld. Het BCRG heeft de waardes van Tonzon vloerisolatie bepaald.

De isolatiewaarde van de vloer is afhankelijk van het soort vloer en het type Thermoskussen dat toegepast wordt. Er is verschil tussen een houten vloer en vloeren van beton/Eps. Het verschil is dat de Thermoskussens bij een betonvloer ondoorbroken aan elkaar bevestigd worden terwijl bij een houten vloer tussen de vloerbalken geplaatst wordt. Omdat bij houten vloeren de isolatie onderbroken wordt door de vloerbalken wordt de hoogte van de isolatiewaarde gelimiteerd. De hoogte van de isolatiewaarde is voor elke combinatie te vinden in de onderstaande tabel. 

*U kunt de kwaliteitsverklaring per type vloer en type thermoskussen inzien door de link aan te klikken in de bovenstaande tabel.

Bij elk type vloer en elk type kussen bent u verzekerd van een hogere isolatiewaarde dan het huidige bouwbesluit van (Rc=3,50 m²K/W). Om subsidie aan te kunnen vragen zal het isolatiemateriaal boven de norm van het bouwbesluit moeten liggen. U komt dus altijd in aanmerking voor subsidie wanneer u kiest voor Tonzon. Tonzon bezit het DUBO certificaat.

Enkele voordelen van Tonzon: 

  • Zeer effectieve vochtbestrijding door toepassing dampdichte bodemfolie;
  • Met zeer weinig materiaal zeer hoge isolatiewaarde;
  • Perfecte pasvorm door groot aantal standaard breedten;
  • Bouwfysisch veilig voor houten vloeren;
  • Hoge respons op de vloertemperatuur ook bij beton;
  • Nog toepasbaar in krappe kruipruimtes.

Bekijk de tarieven.

*Maison Maison is gecertificeerd Tonzon installateur in de regio’s Noord- en Zuid Holland. Daarnaast zijn onze eerste vloeren in Flevoland geïsoleerd!

TONZON-VLOERISOLATIE

TONZON vloerisolatie kan worden toegepast bij vloeren van hout, eps en beton. Maison Maison plaatst vloerisolatie al bij een hoogte van 35 centimeter. Ook kunt u de vloer laten na-isoleren wanneer de vloer reeds geïsoleerd is met een ander isolatiemateriaal. Wij zorgen ervoor dat u te allen tijde kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat. Besparing op uw energiekosten tot 40%.

Bekijk hier de RTL4 uitzending:
TONZON tovert vochtige kruipruimte om in kurkdroge

Geen vocht meer in uw kruipruimte en een heerlijk comfortabele vloer met TONZON-vloerisolatie.

De voordelen van vloerisolatie:

Een optimaal geïsoleerde vloer met vloerisolatie
Vocht weren waar het hoort, namelijk op de bodem van uw kruipruimte
Thermische isolatie tegen de onderkant van de vloer
Kies voor een slimme, hoogwaardige en duurzame aanpak

Vraag een adviesgesprek of vrijblijvende offerte op maat aan.

Wij vertellen u graag over de subsidiemogelijkheden.