Subsidie aanvragen

We verdelen het werk en zorgen samen voor optimale kwaliteit en bereiken samen een optimaal resultaat!

Hoe vraag ik subsidie aan?

Heeft u vragen of moeite met het aanvragen van subsidie? Geen zorgen! Wij staan voor u klaar met alle benodigde informatie, zodat u gemakkelijk kunt ontdekken of u in aanmerking komt voor subsidie, hoeveel u kunt ontvangen en hoe u de subsidie kunt aanvragen.

Bespaar op isolatie met behulp van subsidie!

Isolatie vormt een belangrijke stap naar een energiezuinig en comfortabel huis, en hoewel we begrijpen dat de aanschaf ervan een investering kan zijn, is er goed nieuws! U kunt aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie door gebruik te maken van subsidies. Bij ons vindt u duidelijke antwoorden en begeleiding om het proces soepel te laten verlopen, zodat u optimaal kunt profiteren van professionele ondersteuning voor uw isolatieproject.

Versoepeling subsidieaanvraag isolerende maatregelen.

Vanaf 1 januari 2023 is de subsidieaanvraag voor isolerende maatregelen versoepeld. Voorheen moesten woningeigenaren via de ISDE minimaal 2 isolatiemaatregelen aanvragen om in aanmerking te komen voor subsidie, maar nu is het mogelijk om ook voor slechts 1 isolatiemaatregel subsidie aan te vragen. Huishoudens kunnen gemiddeld 15% van de kosten die ze hebben gemaakt terugkrijgen. Belangrijk om te weten is dat deze regeling met terugwerkende kracht geldt. Dit betekent dat één van de voorwaarden is dat de isolatiemaatregel op of na 2 april 2022 is aangebracht. 

Belangrijk! Zorg ervoor dat u de subsidie uiterlijk binnen 24 maanden na de installatie van de maatregel(en) aanvraagt.

Meer subsidie bij een tweede maatregel!

“Dubbele isolatie, dubbel comfort, dubbel besparen!” Dit betekent dat als u binnen 24 maanden een tweede (of meer) isolerende maatregelen neemt, u het dubbele subsidiebedrag kunt ontvangen. Een uitgelezen kans om te ontdekken welke voordelen Maison Maison te bieden heeft en om uw huis te transformeren tot een warmer, energiezuiniger en milieuvriendelijker thuis.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

De tabel met de subsidiebedragen zijn hier te downloaden.

Erkende installateurs

Kiest u voor Maison Maison voor de installatie van Tonzon vloerisolatie, dan kunt u erop vertrouwen dat uw isolatiewaarde voldoet aan de eisen van het ISDE. Onze professionele installateurs zijn erkend en zorgen ervoor dat de installatie perfect wordt voltooid. Met Maison Maison bent u verzekerd van een hoogwaardige isolatieoplossing die aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Stappenplan subsidie aanvragen

Als u zich afvraagt hoe u subsidie kunt aanvragen bij het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) RVO.nl, hebben we een handig stappenplan voor u opgesteld:

Stappenplan voor zelf isoleren:
Stap 1: Controleer de voorwaarden

Ga naar de website van RVO.nl en zoek naar de specifieke subsidiepagina voor vloerisolatie. Lees zorgvuldig de voorwaarden en criteria om te bepalen of u in aanmerking komt voor de subsidie. Let op zaken zoals de hoogte van de subsidie, het type woning dat in aanmerking komt en eventuele deadlines. 

Stap 2: Voldoe aan de eisen

Zorg ervoor dat u aan alle vereisten voldoet voordat u de subsidieaanvraag indient. Controleer bijvoorbeeld of u eigenaar bent van de woning, of de vloerisolatie voldoet aan de gestelde eisen, en of u de isolatie laat uitvoeren door een erkend bedrijf zoals Maison Maison.

Stap 3: Verzamel de benodigde documenten

Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten en informatie paraat hebt voordat u begint met de aanvraag. Dit kan onder meer bestaan uit:

 – Persoonlijke gegevens (naam, adres, contactgegevens, etc.).

– Eigendomsbewijs van de woning.

– Specificaties van de Tonzon vloerisolatie, inclusief het type materiaal, de toegepaste isolatiewaarde en de hoeveel geïsoleerde vierkante meters.

– Facturen en betaalbewijzen van de vloerisolatie.

– Bewijs van uitvoering door een erkend bedrijf.

Stap 4: Online aanvraag indienen

Voor uw aanvraag heeft u de DigiD-app nodig óf DigiD met sms-controle. Heeft u die nog niet? Zorg dan dat u een van beide regelt. Dit kan enkele werkdagen duren.

 Heeft u een DigiD? Ga dan naar de website van RVO.nl en zoek het online aanvraagformulier voor de subsidie van Tonzon vloerisolatie. Vul het formulier nauwkeurig in en voeg de verzamelde documenten als bijlagen toe. Controleer alles grondig voordat u de aanvraag indient.

Stap 5: Wacht op de bevestiging

Nadat u de aanvraag hebt ingediend, ontvangt u doorgaans een bevestiging van ontvangst. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat u een reactie krijgt van RVO.nl.

Stap 6: Beoordeling van de aanvraag

RVO.nl zal uw aanvraag beoordelen op basis van de ingediende documenten en de geldende voorwaarden. Wees geduldig tijdens dit proces, omdat de beoordelingstijd kan variëren.

Stap 7: Ontvangst van de subsidie

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een subsidiebeschikking van RVO.nl. Hierin staat vermeld hoeveel subsidie u ontvangt en op welke manier dit zal worden uitbetaald.

Stap 8: Afhandeling en verantwoording

Houd er rekening mee dat u mogelijk verplicht bent om na de uitvoering van de vloerisolatie nog verantwoording af te leggen aan RVO.nl. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het indienen van bewijsmateriaal, zoals facturen en foto’s van de uitgevoerde isolatie.

 Met de juiste subsidies in handen, kunt u vol vertrouwen uw huis upgraden naar een energie-efficiënte en comfortabele leefomgeving. Bij Maison Maison zijn we gepassioneerd om u te helpen bij elke stap van dit proces en ervoor te zorgen dat u maximaal profiteert van de beschikbare financiële ondersteuning voor uw isolatieproject. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan op weg naar een duurzamer en gezelliger thuis.

Vraag een adviesgesprek of vrijblijvende offerte op maat aan

Wij vertellen u graag over de subsidiemogelijkheden.